Geplaatst in Dagboek van mijn personage

Dagboek van mijn personages (Deel 1)

Hoi,

Het is ongemakkelijk vanuit het niets te beginnen, want wat moet je nu vertellen over jezelf?
Ik ben Elin Hofland, 26 jaar oud en een van de hoofdpersonen van mijn schrijver. In het dagelijks leven ben ik werkzaam op een medisch laboratorium, maar daar speelt dit verhaal zich niet af. Voor dit verhaal vertrek ik naar Maleisië, maar daarover een volgende keer meer.
Mijn uiterlijk is erg veranderlijk. Ik ben al blond geweest met blauwe ogen, maar dat vond mijn schrijver te standaard. Nu heb ik een vlecht in mijn kastanjebruine haar en groene ogen met bruine spikkeltjes erin, als sterren die fonkelen in de nacht. Of klinkt dat te oubollig? Misschien worden het wel gewoon groene ogen.
En past de naam Elin wel bij een brunette met een bril? Mijn schrijver wil de naam niet veranderen, want daar heeft ze lang over nagedacht. Elin betekent ‘fakkel’ en ‘sterke vrouw’, precies wat ik nodig heb voor het verhaal. Het is een naam die bij mijn karakter past. Ik ben vastberaden, doortastend en een tikkeltje eigenwijs en dat zie je terug in mijn handelingen.
Dus toch mijn uiterlijk veranderen? Maar niet te vaak, want dan weet mijn schrijver het ook niet meer. En bij elke verandering sluipen er weer fouten in. Dan heb ik ineens paars haar met zwarte ogen 😉
Of is het goed zo? En moet mijn schrijver mij zo laten? Laat het weten als je suggesties hebt. Mijn schrijver mag nog één keer mijn uiterlijk veranderen. Daarna blijf ik wie ik ben.

Liefs,

Elin

Geef een reactie