Geplaatst in Dagboek van mijn personage

Dagboek van mijn personages (Deel 3)

Hoi,

De afgelopen week is er een grondige bewerking losgelaten op een van de spannendste scènes tot nu toe. De vier pagina’s tellende uiteenzetting is geslonken naar slechts anderhalf A4-tje pure spanning. Er is veel overbodige tekst geschrapt. De zinnen zijn korter en bondiger. En dialogen zijn scherper gemaakt.
Maar er zijn ook nieuwe stukken tekst bij gekomen. Beschrijvingen die misten en nu meer duidelijkheid scheppen. Zintuigen die aangescherpt worden. Ik zie, ruik, voel, hoor en proef weer van alles.
De tekst was dood en is tot leven gebracht. Ik deed van alles in de scène, maar zo voelde het niet. Belangrijke informatie werd bij u, de lezer, op nietszeggende wijze gedropt. Nu hangt er een zweem van mysterie omheen, die uitnodigt verder te lezen. Wordt u al nieuwsgierig? Dan doet mijn schrijver het goed 😉
Elke keer als ze iets verandert ben ik ook weer een beetje anders. Niet extreem – mijn uiterlijk heeft ze niet meer aangepast – maar heel subtiel. Zo wordt het elke keer meer een geheel.
En we zijn er nog niet. Er kan nog van alles gaan veranderen, want dit is nog niet de laatste redactieronde. Maar de kans dat de scène helemaal verdwijnt is nihil. Daarvoor is de informatie te belangrijk.

Liefs,

Elin

Geef een reactie