Geplaatst in Dagboek van mijn personage

Dagboek van mijn personages (Deel 4)

Hi,

Dit was een rustige week. Zowel voor mij, als voor mijn schrijver. Maar dat wil niet zeggen dat er helemaal niets is gebeurd. Ze heeft namelijk wel onderzoek gedaan. Er was nog een heel groot gat dat opgelost moest worden. Het schrijven gaat meestal gepaard met hier en daar een konijnenhol. Het verhaal moet logisch opgebouwd worden en dat blijkt niet altijd even gemakkelijk. De weg naar een logisch verhaal kronkelt langs verschillende mogelijkheden. ‘Verdorie, dat leek een mooie oplossing, maar blijkt helemaal niet te kunnen want…’ roept mijn schrijver regelmatig uit. Of: ‘Waarom heb ik daar niet aan gedacht?’

De gaten vullen gaat ook niet altijd zonder slag of stoot. Want als je het geloofwaardig wilt laten klinken moeten de feiten wel kloppen. Natuurlijk mag je wel hier en daar iets bij verzinnen. Maar als de schrijver in gedachten heeft dat iemand uit een stad in Nieuw Zeeland komt en vervolgens aan een wedstrijd in een gelijknamige stad in Engeland heeft deelgenomen, dan komt dat niet echt geloofwaardig over, toch? Zijn er echt mensen die dit checken, zal je misschien denken. O ja, zeker! En dat is precies de reden om de feiten te checken na elke verandering die plaatsvindt.

Via een kromme gedachtegang is mijn schrijver wel tot een oplossing gekomen. Het grootste konijnenhol is nu gevuld met een geloofwaardige oplossing en de losse eindjes zijn aan elkaar geknoopt. Mijn schrijver kan zich weer een week gaan storten op het corrigeren van de teksten. En wie weet komt ze nog een misplaatst feit tegen dat ze verder uit kan zoeken

Groeten,

Joah

Geef een reactie