Geplaatst in Dagboek van mijn personage

Dagboek van mijn personages (Deel 5)

Hoi,

Ik heb een belangrijke ontdekking gedaan. Wat het is? Dat kan ik u nog niet verklappen, maar het is van groot belang voor het verhaal.
Mijn onderzoeksvaardigheden hebben mij duidelijk nog niet in de steek gelaten. Dat is maar goed ook, want er staat veel op het spel.
Eerst heb ik informatie gezocht en gekeken wat relevant is voor mij. Het zit hem vaak in de details. Daar is zoveel aan te ontdekken. Neem bijvoorbeeld een vlieg. Op zichzelf is dat niet zo’n bijzonder dier. Maar als je alleen kijkt naar zijn ogen, dan zal het je verbazen hoe ingenieus dat kleine onderdeel van het diertje in elkaar steekt. Wonderbaarlijk gewoon!

Om de details te kunnen vinden moet je een scherp oog hebben. Vroeger was ik dol op zoek-plaatjes. Nu heb ik mijn eigen zoek-plaatjes te pakken. Mijn onderbuik gevoel zegt me dat er iets uit af te lezen valt uit de informatie die ik bezit. Het is zoeken naar een speld in de hooiberg, maar mijn gevoel laat me niet vaak in de steek. En dan ineens kom ik iets tegen. Heel simpel en het valt nauwelijks op. Alleen is het er wel. En het geeft de clou waar ik naar op zoek ben. Want die ene hint zet een nieuwe zoektocht in gang. Het geeft een sneeuwbaleffect, want van het een komt het ander. En zo vallen alle puzzelstukjes langzaam op hun plaats. Net als in mijn ontdekking. Onderschat dus nooit de waarde van een detail.

Liefs,

Elin

Geef een reactie