Geplaatst in Dagboek van mijn personage

Dagboek van mijn personages (Deel 6)

Hi,

Deze week hebben er twee grote veranderingen plaatsgevonden. Ik ben er nog van onder de indruk.

De eerste verandering heeft te maken met mijn beroep. Ineens ben ik een pianist en tweede zanger van een band. Niet slecht, al zeg ik het zelf.
Natuurlijk ben ik dezelfde grote grapjesmaker als eerst, maar het is veel logischer dat ik mij uitdruk in de muzikale klanken van de liefde. Nu heb ik een groter bereik dan wanneer ik ‘gewoon’ een entertainer zou zijn. Als bandlid ben ik populair, heb ik status verworven en ben ik scherp van toon. Maar door mijn rol als pianist ben ik minder aanwezig dan wanneer ik de hoofdzanger zou zijn.

Helaas zorgt deze nieuwe baan voor concurrentie: mijn manager. Hij heeft de tweede verandering in gang gezet. Met zijn komst heeft mijn broer het veld geruimd. Want, zo vond mijn schrijver, met een goede concurrent heb ik geen broer meer nodig. Hij is de laan uit gestuurd. Van het papier gewist. En opgegaan in rook.
Ik hield van mijn broer. Al was hij wat stijfjes en zwaar gelovig – een groot voorbeeld voor mij volgens moeder – hij was goed voor mij. Hij sprong altijd voor me in de bres. En misschien is dat ook wel zijn ondergang geworden.
Daarvoor in de plaats zal ik het op moeten nemen tegen een saaie, jaloerse manager, die ook nog eens de baas over mij mag spelen. Een lastige positie om in te verkeren, zeker als hij ook nog eens de liefde van mijn leven inpikt. Kan ik het van hem winnen?

Groeten,

Joah

Geef een reactie