Geplaatst in Dagboek van mijn personage

Dagboek van mijn personages (Deel 8)

Hi,

Heb je me gemist? Dat komt door de vakantie. Ja, dat is niets nieuws, zal je misschien denken. Je weet natuurlijk al dat ik op vakantie ben naar Maleisië. Maar in dit geval gaat het om de vakantie van mijn schrijver. En ook al heeft ze al het schrijfgerei meegenomen, de tijd en de rust ontbraken haar om er ook daadwerkelijk voor te gaan zitten en een simpele blog te schrijven.
Ik heb zelf ook last van rusteloosheid tijdens de vakantie. Ben ik weg, dan stort ik me volledig op de bezienswaardigheden van het land of de stad waar ik mij bevindt. En dan heb ik nauwelijks tijd om me op nieuwe liedjes te concentreren. Maar tegelijkertijd zijn dat juist de momenten waarop nieuwe liedjes ontstaan. Vaak noteer ik mijn gedachten in een paar korte zinnen om ze te kunnen onthouden. Dat werk ik als ik thuis ben wel weer verder uit. Je zou dus kunnen zeggen dat juist de vakanties zorgen voor de beste inspiratie en mij een nieuwe lichting werk bezorgen.
Zou dat ook zo werken bij mijn schrijver? Zal ze nu weer vol nieuwe ideeën zitten? En weet ze nu precies welke kant ze het verhaal op wil sturen? Of verzandt ze in een lusteloze positie zonder woorden van betekenis? We zullen het zien.

Groeten,

Joah

Geef een reactie