Geplaatst in Dagboek van mijn personage

Dagboek van mijn personages (Deel 9)

Hoi,

Yes, de eerste echte versie van mijn avontuur is nu echt klaar. Hiervoor bestond mijn avontuur nog uit een grove schets. Veel scenes werden beschreven, maar het stond nog niet met elkaar in verbinding.
Nu is de volledige tekst is in dezelfde tijd gezet en het perspectief is per scene aangepast. Mijn schrijver is er al maanden mee bezig. Nu prijkt het verhaal voor het eerst op papier.

Wat moet er verder nog gebeuren?’ vraagt u zich misschien af. Nog heel veel!
Eerst gaat mijn schrijver alles in stukken opknippen. Bij elke witregel gaat de schaar erin. Er gaat met de scenes geschoven worden, totdat de volgorde naar wens is.
Ze zal alles nogmaals doorlezen. Dan kijkt mijn schrijver of er gaten vallen in het verhaal of dat er misschien iets dubbel in staat. Misschien spreken scenes elkaar tegen of staat er iets heel summier beschreven en mag dat wat meer aan bod komen. Klopt het tijdsbestek waarin scenes plaatsvinden? En zijn de locaties logisch?

Mijn schrijver zal het allemaal tegen komen. Daarna begint het grote herschrijven. Gaten worden opgevuld. Veranderingen in de tekst worden verwerkt om zo steeds dichter bij het juiste verhaal te komen. Er is nog een lange weg te gaan, maar stukje bij beetje zal het verhaal zich gaan vormen. En dan zal ik eindelijk echt bestaan.

Liefs,

Elin

Geef een reactie