Geplaatst in Dagboek van mijn personage

Dagboek van mijn personages (Deel 10)

Hi,

Mijn schrijver heeft een eigenaardige methode gevonden om verder te gaan met het verhaal. Ze heeft het hele verhaal uitgeprint en opgeknipt. De scenes genummerd op volgorde van de huidige verhaallijn en vervolgens allemaal gehusseld. Niet zomaar lukraak, nee, ook daar zit een systeem in. Ze heeft alles van korte scene naar lange scene gesorteerd.
Ze is aan de koffietafel gaan zitten om alle scenes uit te leggen. Elk stukje is vluchtig gelezen en legt ze in de volgorde waarvan ze denkt dat het logisch is voor het verhaal.

Plotseling zijn er zijn een paar scenes verdwenen, net als ik. Omdat ze niets toevoegen, vindt mijn schrijver. Maar er zijn ook scenes teruggevonden. En dan zijn er nog de scenes die gaan veranderen van perspectief. Eerst waren er nog drie vertelperspectieven, maar dat is beperkt tot twee vertelperspectieven.
Er zijn nieuwe ideeën ontstaan om de gaten op te vullen en de fouten recht te zetten. Hier en daar kwam mijn broer toch nog om de hoek zetten. Daar is meteen korte metten mee gemaakt. Hij is verwijderd van het papier. En mijn grote rivaal krijgt een grotere rol.
Mijn band moet ook een andere naam krijgen. Ik ben wel blij met de naam, maar mijn schrijver vindt dat een Engelse naam voor een Nederlandse band met Nederlandstalige nummers niet kan. Daar heeft ze wel een punt. Dus als u nog een leuke naam weet voor een band, ik sta open voor suggesties.

Groeten,

Joah

Geef een reactie