Geplaatst in Dagboek van mijn personage

Dagboek van mijn personages (Deel 13)

Hoi,

Vindt u het ook zo lastig om een relatie te onderhouden? Ik wel!
Ik vraag me af hoe dat komt. Zou het overlijden van mijn ouders er mee te maken hebben? Ze zijn omgekomen bij een auto-ongeluk toen ik nog een puber was. Het idee dat iemand ineens niet meer terug kan komen, zorgt er voor dat ik me niet wil hechten aan mensen. Waarschijnlijk is Joah daarom zo’n goede vriend van mij. Hij is nuchter en leeft volledig in het moment. Ook hij kan zich niet goed hechten. In veel opzichten lijken we op elkaar.
Of misschien ben ik te vaak teleurgesteld in relaties. De meeste jongens die ik tegenkwam, waren maar op één ding uit: seks. In no time wisten ze hun ware bedoelingen duidelijk te maken, maar daar ging ik nooit op in.
Toch kwam er iemand die anders was dan de meeste jongens die ik kende. Helaas hield ook die relatie niet lang stand.
Zou het echt aan mij liggen? Ben ik niet in staat om lief te hebben? Om alles aan de kant te zetten voor die ene persoon als dat nodig zou zijn? Natuurlijk hoef je jezelf niet te verloochenen in een relatie. Maar voor de ware heb je alles over, zonder dat het als een verplichting voelt. Toch? Of is dat het droombeeld van een onervaren vrouw in de liefde?

Liefs,

Elin

Geef een reactie