Geplaatst in Uitgeven

Uitgevers

Yes, ik heb de stap gewaagd: mijn manuscript voor een prentenboek is verstuurd naar een paar uitgevers. Doodeng, maar ook erg leuk! Want stel je voor dat…
Een afwijzing ben ik op voorbereid. Ja, natuurlijk zal het een teleurstelling zijn, maar dat is wel te verwachten. Want hoe zeer ik ook achter mijn tekst sta, het is moeilijk tussen de al bestaande schrijvers te komen in de prentenboekenindustrie. Nog moeilijker dan het vinden van een uitgever voor ‘gewone’ boeken, omdat de kosten voor een prentenboek vele malen hoger liggen. Het moet zich dus echt uitbetalen en de kans daarop is relatief klein.
Juist daarom zou ik een daadwerkelijke benadering van een uitgever vele malen angstaanjagender vinden. Ik verschuil me het liefst achter de geschreven tekst. Die geschreven tekst dan echt te moeten promoten, daar zal ik nog aan moeten werken.
Maar als je ergens van droomt, moet je er iets voor over hebben. Dus nu is het afwachten geblazen, totdat de eerste reacties binnendruppelen. Spannend!

Geef een reactie