Geplaatst in Dagboek van mijn personage

Dagboek van mijn personages (Deel 15)

Hoi,

De knuffelmuis is de deur uit. Hij is op zoek gegaan naar een uitgever die zijn verhaal uit wil geven. Jaloers kijk ik naar zijn stappen in de echte schrijverswereld. Dat zou ik ook wel willen. Maar zo ver is mijn verhaal nog lang niet. Nu is mijn schrijver ook veel eerder met dat verhaal begonnen en het verhaal is een stuk korter dan dat van mij. Wel logisch dus, dat het voor mij nog lang niet zo ver is. Maar als ik daar naar kijk, kan ik het niet helpen me voor te stellen hoe het zou zijn als wij ons daar – op het bureau van een uitgever – bevinden.

Voorlopig kan ik daar alleen nog maar over dromen. Maar deze stap betekent wel dat mijn verhaal weer vooruit kan. Lezen en corrigeren, bedenken hoe het anders moet en kan. Het vergt veel tijd en – zoals u ondertussen wel weet – is de tijd schaars. Maar mijn schrijver zegt dat wij als kinderen voor haar zijn. Daar maak je tijd voor, zegt ze.

Als het meezit heeft ze binnenkort zelfs een nieuw plekje in haar huis voor ons; speciaal ingericht om te schrijven. Een plekje helemaal voor haar alleen, waar mijn verhaal nog beter uitgewerkt kan worden. Waar ze alles binnen handbereik heeft. Ik ben benieuwd hoe dat nieuwe plekje gaat bevallen.

Liefs,

Elin

Geef een reactie