Geplaatst in Dagboek van mijn personage

Dagboek van mijn personages (Deel 16)

Hi,

We hebben een probleem. Een groot probleem. Ik ben mijn stem kwijt. Nu is dat als zanger natuurlijk een probleem, maar het gaat in dit geval niet om mijn echte stem. De stem van een tweede zanger in een band is nog relatief gemakkelijk te vervangen.
Nee, mijn karakterstem is kwijt. Met het redigeren valt het mijn schrijver op dat mijn stem steeds verander
t. In veel gevallen begint mijn stem veel meer op die van Elin te lijken. En dat is een serieus probleem.
Nu is de vraag: hoe krijg ik mijn stem weer terug? Het zal veel
(her)schrijfwerk vergen, maar dat heeft mijn schrijver er wel voor over. Ze vraagt zich alleen af of het haar zal lukken een passende stem te behouden van het begin tot het einde van het verhaal. En hoe waarborg je dat? Hoe toets je tussendoor – zonder elk stuk vele malen te moeten herschrijven – of de stem nog míjn stem is?
Ik ben tenslotte een man en mijn schrijver is een vrouw.
communiceren doen we anders, zowel verbaal als non-verbaal, maar het moet wel geloofwaardig blijven. Dus daar is nog flink wat werk aan de winkel. Misschien helpt het als ze in de komende tijd wat gesprekken tussen mannen letterlijk over gaat nemen om daar de juiste nuances uit te gebruiken. Of heeft u nog tips voor mijn schrijver? Laat ze gerust achter in een comment.

Groeten,

Joah

Geef een reactie