Geplaatst in Dagboek van mijn personage

Dagboek van mijn personages (Deel 17)

Hoi,

Wie schrijft er tegenwoordig nog met de hand? De meeste mensen zullen eerder naar digitale middelen grijpen. Hooguit nog een snelle notitie of een lief kaartje, maar dat is dan ook alles waarvoor een pen wordt gebruikt.

Schrijvers – in welke vorm dan ook – hebben veelal meer met de ‘ouderwetse’ schrijfwaren. Mijn schrijver ook. Het meeste schrijfwerk gebeurt op de laptop, maar het correctiewerk gaat met de hand. Ze heeft een aantal fijne balpennen, waar ze graag mee schrijft.

Sinds vorig jaar is ze ook de trotse bezitter van een mooie glazen pen. Die wordt gebruikt voor haar ideeën en hersenspinsels. Toen ze hem kocht zat er ook een potje inkt bij, maar dat is inmiddels op. Daarom prijkt er nu een nieuw flesje inkt op haar nieuwe werkplek. Correctie, niet één flesje, maar wel drie. Als ze toch iets moest bestellen wilde ze daar ook mooie kleuren van hebben. En dan kan je het niet laten bij één flesje.

Mijn schrijver heeft een bijgeloof: als ze haar glazen pen en de inkt gebruikt om de ideeën en gedachten op papier te zetten, dan gaan ze vloeien en leven. Dan worden ze vereeuwigd op het papier om een krachtig bestaan te leiden; de basis voor elk verhaal. Een mooie gedachte om deze blog mee af te sluiten.

Liefs,

Elin

Geef een reactie