Geplaatst in Dagboek van mijn personage

Dagboek van mijn personages (Deel 19)

Hoi,

Never judge a book by its cover. Toch gebeurt het over het algemeen wel. Wat maakt een cover aantrekkelijk? Want wat de een mooi vindt hoeft de ander niet aan te spreken.
Het thema is daarin natuurlijk erg belangrijk, maar in principe kan je bijna elk onderwerp op de cover zetten zolang het raakvlak heeft met het verhaal. De context van het onderwerp is pas echt cruciaal. Heb je een thriller, dan ga je geen vrolijke bos bloemen op de cover zetten, zou je zo zeggen. Maar als er iets met die bloemen is gebeurd – ze zijn gevallen, geknakt en gebroken – dan zou het een prima cover kunnen zijn.

Maar wat zou er voor mijn verhaal passend zijn? Dat vraagt mijn schrijver zich ook af. Hoewel het nog lang niet zo ver is, is ze er toch al mee bezig.
Er liggen nu twee ontwerpen klaar waar ze best tevreden over is. De een met strakke lijnen, grijstinten en abstracte vormen die een eiland in de zee verbeelden. De ander laat een geschetste vlinder op een boomstam zien in vooral groen en bruintinten.
Mijn schrijver heeft er plezier in om alvast een beeld te schetsen. Het zijn dan wel twee totaal verschillende beelden, maar dat laat ook zien dat het verhaal veelzijdig genoeg is om alle kanten mee op te kunnen gaan. Het belangrijkste is dat het verhaal eerst afgemaakt wordt, want anders is een cover helemaal niet meer nodig.

Liefs,

Elin

Geef een reactie