Geplaatst in Dagboek van mijn personage

Dagboek van mijn personages (Deel 20)

Hi,

Mijn moeder en ik hebben een pact.
Als klein kind ben ik erg ziek geweest. Bijna had ik het niet overleefd. De artsen stonden voor een raadsel en mijn moeder gaf bijna de hoop op. Totdat, vanuit het niets, ik er ineens weer bovenop kwam. Sinds die tijd is mijn moeder erg beschermend over mij geweest.
Ik moest me altijd aan haar tijden houden en als ik ook maar een
kwartiertje te laat thuis kwam, was ze in alle staten. Op een gegeven moment – ik weet al niet eens meer precies hoe oud ik toen was – kreeg ik een mobieltje en moest ik elk regelmatig inchecken.
Langzaam vonden we een weg om allebei onze gang te kunnen gaan. Ik kreeg een noodtelefoon die ik altijd bij me moest dragen en ik moest elke dag iets van me laten horen. Zo
had ik de vrijheid om te doen wat ik wilde, zonder dat mijn moeder ongerust was.
Natuurlijk is dat pact niet altijd even leuk. Vooral op vakantie of met de meiden is het best een belasting. Maar als ik het niet doe, weet mijn moeder
zich geen raad en ik wil haar niet van streek maken. De meeste meiden vinden het geen gezonde relatie die ik met mijn moeder heb. Gelukkig steunt Elin mij in de omgang met mijn moeder. Ze weet hoe belangrijk het is om een relatie met je familie te behouden.
En nu heb ik al dagen niets meer van me kunnen laten horen. Ze moet verschrikkelijk ongerust zijn, dat kan niet anders. Ik hoop dat Elin haar gerust weet te stellen. Alleen Elin weet hoe ze dat kan doen. Ik moet vrij zien te komen voordat mijn moeder er aan bezwijkt.

Groeten,

Joah

Geef een reactie