Geplaatst in Dagboek van mijn personage

Dagboek van mijn personages (Deel 24)

Hi,

De favoriete zanger van mijn schrijver is Stef Bos. Hij is haar inspiratie voor mij. Ze heeft er hoge verwachtingen van. Maar hoe kan ik die verwachtingen waarmaken? Tegen zo’n grote naam kan ik niet op.
Mijn schrij
ver denkt daar anders over. Niet dat ik Stef Bos zal overtroeven – integendeel – ik gebruik hem voor mijn eigen inspiratie. Zinnen uit zijn teksten roepen een beeld bij mij op. Een beeld dat ik vervolgens weer gebruik om mijn eigen teksten van te schrijven. De melodie hoef ik er niet eens bij te verzinnen, want die komt toch niet over op papier.
Het ritmische gevoel is wel belangrijk. Alleen zo komt het geloofwaardig over dat ik mijn teksten zelf schrijf en dat wij als band redelijk succesvol zijn.
Ja, dat durf ik nu wel toe te geven. Dat we succesvol zijn. Vooral in Nederland en België, maar dat is vanzelfsprekend gezien de Nederlandse taal.
We zijn bijna elk weekend volgeboekt en ook tussendoor hebben we heel wat leuke optredens op het programma staan.
Ik hoop dat de omstandigheden waarin ik nu verkeer niet het einde betekenen van mijn aanwezigheid in de band. Daarvoor is het nog te vroeg.

Groeten,

Joah

Geef een reactie