Geplaatst in Dagboek van mijn personage

Dagboek van mijn personages (Deel 27)

Hoi,

De tijd dringt. Als er nu niet wordt doorgepakt komt het er niet meer van.
Dit geldt zowel voor het verhaal als voor mijn schrijfster. In het verhaal moeten nog grote veranderingen verwerkt gaan worden, al lijkt het soms alsof het al af is. Maar dat is slechts nog het skelet van het verhaal. Nu het kneden en schaven is begonnen begint mijn schrijfster haar interesse te verliezen. Het is een proces waar veel tijd in gaat zitten en haar hoofd vult zich langzaam met ideeën voor nieuwe verhalen.
Ik ben inmiddels elf maanden oud en daarmee kijk ik uit naar mijn eerste verjaardag. Maar mijn schrijfster heeft een ander verhaal in haar hoofd waar ze tijdens NaNoWriMo (National Novel Writing Month) in november aan wil werken. Het is dus maar de vraag of mijn verhaal nog voldoende aandacht gaat krijgen. En daar ontbreekt het mijn schrijfster nog wel eens aan: concentratie om iets af te maken. Het is een veel voorkomende reden onder schrijvers die verklaart waarom er zo lang over een boek wordt gewerkt. Er is tijd voor nodig en ruimte. En soms moet je het verhaal even laten voor wat het is. Maar ik hoop dat ik hiermee geen stille dood sterf.

Liefs,

Elin

Geef een reactie