Geplaatst in Nieuws

NaNoWriMo 2018

De novembermaand is begonnen en dus ook NaNoWriMo. ‘Gaat het wel goed met je schat?’ vroeg mijn man toen ik hem vertelde dat ik me daar (weer) voor aangemeld had. ‘Je klinkt als iemand met een spraakgebrek.’
In Nederland is NaNoWriMo ook niet bij iedereen bekend. Het is opgezet in Amerika, maar inmiddels doen schrijvers over de hele wereld mee aan het event.  NaNoWriMo staat voor National Novel Writing Month, waarbij de schrijvers elke dag van de maand november werken aan een novel met als doel 50.000 woorden op (virtueel) papier te zetten. Mijn persoonlijke doel ligt lager: elke dag iets schrijven. In een druk bestaan heb ik gewoonweg niet de tijd om bijna 1700 woorden per dag te schrijven. Veel liever houd ik mijn doel daarom behapbaar en haalbaar. Elke dag een stukje. Als ik meer tijd heb schrijf ik een groter stuk, heb ik maar weinig tijd dan kan het al bij een kwartiertje schrijven blijven.
Dus mocht je zin hebben in een leuk experiment, probeer dan eens mee te doen. Op https://nanowrimo.org kan jij je nog steeds aanmelden om ook te beginnen aan een mooi schrijfavontuur.

Liefs,

Linda

Geef een reactie