Geplaatst in Blog

Dansend met een rol kunstgras

Ons huis staat te koop. Voor de foto’s moet er het een en ander worden aangepakt. Want leefbaar is het zeker, maar erg stilistisch is het niet.
Dit weekend is de tuin aan de beurt. De boel een beetje vegen en het lapje kunstgras gaat eruit. Dat lijkt snel gedaan, vooral omdat wij een onderhoudsvriendelijke tuin hebben. Maar niets blijkt minder waar.

Met het stuk kunstgras ga ik beginnen. Terwijl ik het aanschouw ontdek ik dat de kat van de buren het de laatste tijd wel erg vaak als kattenbak heeft gebruikt. Blij met de handschoenen die ik aan heb en niet bang om een beetje vies te worden – hoewel ik wel controleer of de drollen ver genoeg van de rand af zitten – rol ik de mat zo strak mogelijk op. En nu? De mat kan daar niet opgerold blijven liggen. Dus sta ik nog geen minuut later te dansen met een rol kunstgras en voel ik de modder langs mijn armen glijden. Tenminste, ik hoop maar dat het modder is. Nadat ik het kunstgras heb opgeborgen, check ik toch nog even of ik niet onder de kattenstront zit. Gelukkig, het was echt allen maar modder.

Als ik in de tuin kijk valt me op hoe modderig de tegels zijn. Dit kan zo ook niet op de foto, dus krijgen de tegels een douchebeurt van de hogedrukreiniger. Het is een heel karwei. Hier nog een vlekje, daar nog ondefinieerbare spatten. En is dit nu aanslag of zit die groene waas verwerkt in de tegels? Tegen het einde van de middag zie ik het echt niet meer. Ik spuit snel de laatste viezigheid weg voor de schemer zijn intrede doet.

Tevreden kijk ik in het rond naar het werk dat ik verricht heb. Maar mocht ik ooit denken dat een betegelde tuin bijwerken een simpel klusje is, herinner me er dan aan dat dit echt niet het geval is. En nu is het tijd voor een lange warme douche als beloning.

Geef een reactie