Geplaatst in Blog

Dit ben ik… wie ben jij?

Hallo!

Een paar jaar geleden ontdekte ik het creatief dagboekschrijven. Het creatief dagboek schrijven is intuïtief reflecterend schrijven, waarbij zonder oordeel wordt geschreven. Door open te schrijven over wat me bezighoud, ontwikkel ik mezelf als persoon en ontdek ik nieuwe mogelijkheden en richting in mijn leven.

Dat effect wordt versterkt door het te combineren met het gebruik van beelden. Ik vind het heerlijk om door tijdschriften te bladeren en intuïtief een foto of tekening te kiezen bij een bepaald vraagstuk. Elk beeld heeft zijn eigen betekenis en een combinatie van beelden maakt het persoonlijk en uniek.

Het leuke is dat er elke keer een ander resultaat uitkomt. Want als persoon groei ik en ontdek ik elke keer weer nieuwe kanten van mijzelf. Natuurlijk zijn er bepaalde thema’s die spelen in mijn leven, net als er bepaalde thema’s zijn die bij jouw leven horen. Voor mij komen rust, ruimte en zelfzorg bijvoorbeeld altijd terug, omdat ik hier altijd behoefte aan heb, maar het tegelijkertijd lastig vind om dit voor mijzelf te creëren. En zo zal jij ook thema’s terug zien.

Zelf probeer ik een workshop die ik geef altijd van tevoren zelf uit om te kijken of ik tevreden ben over het geheel. Zo ook de workshop ‘Spiegel op papier’. De collage die je hier ziet is mijn persoonlijke collage van de workshop. Al schrijvend heb ik deze spiegel van mijzelf gemaakt. Jou zegt dit misschien niets en dat hoeft ook helemaal niet. Die van mij zegt iets over mij en wat jij er ook in ziet, het is goed zoals het is. Want jij maakt jouw collage ook alleen voor jezelf en daar heb ik geen oordeel over, want het zegt jou wat het jou moet zeggen. Daar is geen goed of fout aan.

Ben jij benieuwd naar hoe jouw spiegel op papier er uitziet? Dan nodig ik je uit om deel te nemen aan de workshop. Wees gerust, je wordt nergens op beoordeeld. Geniet van een ontdekkingsreis naar jezelf!

Geef een reactie