Geplaatst in Blog

Wat een podcast met je kan doen

Ik beken: ik ben niet heel erg bekend met Flow Magazine en nog minder met podcasts. Natuurlijk weet ik wel dat Flow Magazine, zoals de naam al doet vermoeden, een tijdschrift is, maar om eerlijk te zijn dacht ik altijd dat het te zweverig was voor mij. Als dochter uit een nuchter Gronings gezin heb ik de credo’s ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ en ‘het is leuk een hobby te hebben, maar je moet ook werken voor de kost’ meegekregen. Dat heb ik zelf verwoord naar niet zeuren, gewoon doorgaan en werk en hobby zijn twee verschillende dingen. 

En telkens weer vraag ik mezelf af waarom het mij niet lukt om me ‘gewoon’ te voelen. Waarom ik het gevoel heb zo anders te zijn. Waarom ik bijvoorbeeld meer tijd nodig heb om met veranderingen om te gaan en ik het niet kan verkroppen als iets tegen mijn gevoel in gaat, zelfs als ik daar de woorden voor mis. Maar ook waarom ik steeds meer verlang om die creatieve kant van mij zichtbaar te maken. Zelfs als ik daarmee mijzelf meer zichtbaar maak. Wat ik overigens nog altijd doodeng vind, maar dat neem ik soms voor lief. 

Zo kwam ik erachter dat de beelden van Flow Magazine me erg aanspreken en bij het verwennen van mezelf met mooie nieuwe tijdschriften, kocht ik een tijdschrift van Flow Magazine. Hoewel het me om de beelden ging, begon ik ineens te lezen. De artikelen trokken mijn aandacht vanwege het raakvlak met mijn leven op dit moment. Het allemaal niet zo goed meer weten hoe de ballen in de lucht te houden en de houvast die het tijdschrift biedt. De zoektocht naar wie ben ik en wat wil ik. 

Een paar jaar geleden kwam ik in aanraking met het creatief dagboekschrijven, waarin ik stukje bij beetje me meer open durf te stellen. Mijn creatieve ik meer toelaat. Ook ontdek ik steeds meer dat ik niet alleen ben in deze innerlijke strijd. Ik ben in mijn creativiteit meer collages gaan maken en daar gebruik ik graag mooie beelden voor die me aanspreken uit tijdschriften. 

In het tijdschrift kwam ik een stukje tegen over de podcast die sinds dit jaar uit is, genaamd ’tijd voor de geest’. Zoals ik al zei, ik ben niet heel erg bekend met podcasts, maar een goede vriendin heeft er sinds kort een die ik zeer inspirerend vind. En dus heb ik me meer opengesteld voor deze ‘nieuwe vorm’ van media.

Al luisterend ontdekte ik het herkenbare verhaal van Irene Smit, Creative Director bij Flow Magazine. Wat is het voor mij fijn om haar te horen praten over haar geest en haar ervaringen van het leven. De tranen sprongen me letterlijk in de ogen bij het horen van deze podcast. Want ik weet nu: ik ben niet alleen in mijn innerlijke strijd. 

Hoewel ik weet dat het nog vaak wel zo zal voelen, zal ik deze postcast gebruiken als baken voor als ook ik even zoekende ben. Voor momenten waarop ik meer zelfvertrouwen nodig heb om mijn creatieve proces zichtbaar te maken. Om mijn heen roepen mensen dit al jaren tegen me, maar soms heb je een buitenstaander nodig die je dit inzicht geeft om het écht te geloven. 

Irene Smit, bedankt voor je openheid. Daarmee stel je een voorbeeld voor velen. En aan alle lezers wil ik zeggen: er zijn er meer zoals jij, je moet ze alleen weten te vinden!

Geef een reactie