Reflectie Box – proefbox Tijd voor jezelf

Als jij jezelf voorstelt aan iemand die je nog niet kent, wat zeg je dan? Vaak stellen we onszelf voor met naam en beroep. Maar ben je enkel je beroep? Sta eens stil bij wie je écht bent en wat jouw dromen zijn.

In de proefbox – met het thema ‘Tijd voor jezelf’ – van de Reflectiebox schrijf je hier over. De technieken die worden gebruikt zijn afgeleid van het creatief dagboek schrijven en bedoeld als een moment van zelfreflectie. Door vanuit je intuïtie te schrijven kom je voor jezelf dichter bij de kern. Door de duidelijke handleiding word je stap voor stap meegenomen, wat deze box voor iedereen geschikt maakt. En het leuke is dat je de opdrachten herhaaldelijk kunt doen, zonder dat er elke keer precies hetzelfde uitkomt. Het is een momentopname van waar jij op dit moment aandacht aan wil schenken.

Wat zit er allemaal in deze box?

  • uitgebreide handleiding met opdrachten voor ca. twee uur schrijfplezier per keer
  • briefpapier
  • envelop
  • promotiemateriaal
  • extraatje, bestaande uit een kleine versnapering

Workshop ‘Spiegel op papier’ april 2021

Workshop: Spiegel op papier
Datum: zondag 18 april
Tijd: 14:00 – 17:00 uur

Schrijf je graag over wat je bezighoudt en gebruik je daar het liefst ook beelden bij?
In de workshop ‘Spiegel op papier’ gaat het over hoe jij jezelf ziet. Met gerichte opdrachten ga je intuïtief op zoek naar woorden en beelden die jouw ‘ik’ vertegenwoordigen.

De schrijfopdrachten laten je onderzoeken wat voor jou belangrijk is. Hoe sta jij in het leven? Waar geniet je van? En wat is kenmerkend voor jou? Je gaat niet bedenken wie je bent, maar voelen. Intuïtief op zoek naar woorden.
Met de beelden maak je een persoonlijke collage, die als spiegel dient. Wat je op papier ziet verschijnen zegt veel over jou, soms zonder dat je het in eerste instantie doorhebt.
Over wat jouw spiegelbeeld in jou naar boven haalt schrijf je als afsluiting nog een gedicht om het beeld nog meer te bekrachtigen. ‘O help, ik kan niet dichten!’ Ik laat je zien dat jij dat wel kunt! Op een hele laagdrempelige manier zoek je zelf naar de woorden en bouw jij je eigen gedicht. Elke uitkomst is verrassend!

Door het schrijven en het zoeken van beelden te combineren leer je steeds opnieuw andere kanten van jezelf kennen. Ga jij mee op ontdekkingstocht?

Wat heb je hier voor nodig?
– A4 formaat knutselkarton (fotokarton)
– enkele tijdschriften met mooie en uiteenlopende plaatjes (bijvoorbeeld Kampioen, Libelle, Flow of een fototijdschrift)
– schaar en lijm
– pen en schrijfpapier
– een rustige ongestoorde schrijfplek met voldoende ruimte
– een apparaat voor beeldbellen via GoogleMeet

Online schrijfcafé De Glazen Pen april

Datum: zondag 25 april
Tijd: 19:30 – 21:30 uur
Thema: Vrijheid

Heb jij ook de behoefte om even bij jezelf stil te staan? Om bij jezelf na te gaan wat je nu werkelijk voelt? Wat je bezighoudt of gewoon om even in jezelf te keren?
Hoe hectisch het leven ook is, er is altijd tijd om een moment bij je gevoelens stil te staan. Ik help je daar bij in het maandelijks online schrijfcafé. Gun jezelf twee uur schrijfplezier!

We werken met de technieken van het creatief dagboek schrijven. Dit is een intuïtieve manier van reflecterend schrijven zonder oordeel. Alles is goed! Er is geen ervaring nodig, want iedereen kan luisteren naar zijn eigen gevoel!

Wat heb je er voor nodig?
– Een fijne pen
– Schrijfpapier (bij voorkeur A4 formaat)
– Een rustige ongestoorde schrijfplek met voldoende schrijfruimte
– Een computer/laptop/telefoon om deel te nemen via GoogleMeet

Let op: het is mogelijk dat jouw e-mailadres niet werkt met GoogleMeet en je gevraagd wordt om een account aan te maken. De meeste accounts werken echter wel met GoogleMeet: MSN, Hotmail, Outlook, Gmail en nog meer. Mocht je hierover twijfelen en voor je bestelling even willen testen, neem dan eerst contact op via het contactformulier.

Prentenboek ‘Muisje Pluis; Is er iemand die mij lief vindt?’

Muisje Pluis is een echte knuffelmuis. Hij wordt gepest door poes Kittekat en wil weg. Op zoek naar iemand die hem lief vindt en met hem wil knuffelen. Zal dat lukken?

In ‘Muisje Pluis; Is er iemand die mij lief vindt?’, geschreven door Linda Olthof-Bergman, volgen we de zoektocht naar een vriendje voor de knuffel Muisje Pluis. Hij reist langs verschillende kenmerken van Nederland, zoals kaas, molens en de fiets op zoek naar iemand die hem lief vindt en met hem wil knuffelen. Zal hij dat vriendje vinden?
Het kleine formaat van het boekje en de vrolijk geïllustreerde tekeningen van Priscilla Bechan maken dit boek geschikt voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar.

Totaalpakket ‘Muisje Pluis’

Wil je echt een leuk (kraam)cadeau geven? Kies dan voor dit totaalpakket van Muisje Pluis!

Het totaalpakket bestaat uit:
– Prentenboek ‘Muisje Pluis; Is er iemand die mij lief vindt?’; geschreven door Linda Olthof-Bergman en geïllustreerd door Priscilla Bechan
– Set van 6 postkaarten met illustraties uit het boek
– Set van 4 placemats met illustraties uit het boek

Placemats ‘Muisje Pluis’ – set van 4 stuks

Set van 4 placemats met dubbelzijdig illustraties uit het boek ‘Muisje Pluis; Is er iemand die mij lief vindt?’; geschreven door Linda Olthof-Bergman en geïllustreerd door Priscilla Bechan. Aan de ene kant zie je de afbeelding van de tulpen en aan de andere kant is de afbeelding van de molen opgenomen. Zo kan iedereen zelf kiezen welke kant de favoriet is. Deze placemats hebben een coating-laag waardoor ze waterafstotend, afneembaar en herbruikbaar zijn.

 

Postkaarten ‘Muisje Pluis’ – set van 6 stuks

Set van 6 postkaarten met illustraties uit het boek ‘Muisje Pluis; Is er iemand die mij lief vindt?’; geschreven door Linda Olthof-Bergman en geïllustreerd door Priscilla Bechan. Deze set bevat 6 verschillende scenes om naar iemand te sturen die je lief is. Want zeg nou zelf: wat is er mooier dan iemand op persoonlijke wijze te laten merken dat je aan hem denkt?